Lederutdanning
i Spania

 

Generellt

 

Fellesfagene

Om  Alfaz del Pi

Kursplaner

Priser kurs / opphold

Lenker til andre nettsteder

Informasjon om påmelding og kontaktinfo


Reisebrev fra andre kull:

 

Reisebrev fra studentene

Første gruppe Mesterbrevstudenter startet opp 5 januar- 2004. (Studentoversikt)

Her er reisebrev fra noen av dem, skrevet på PC'er uten ÆØÅ  (for de bokstavene har man ikke i Spania):TRINE RISA, Maler ( 22 ar) Rennesøy
HANNE THERESE MONSEN, Frisør, ( 23 ar) Moi

Forst og fremst ma vi si at det er heilt fantastisk a faa reise vekk fra kalde Norge og til Spania i 3 maneder., for saa og forhapentligvis komme hjem med bestatt eksamen i fellesfagene !!! Vi var veldig spente for vi reiste ned, vi skulle bo sammen i 3 maaneder og ante ikke hvem den andre var.  Heldigvis er vi blitt kjempe venner.  Leiligheten vi forst fikk svarte ikke til forventningene, men heldigvis fikk vi nytt hus a bo i mot slutten av januar, saa na har vi det kjempebra. Vi har fatt erfare at det er sant det lereren sier " Det er ikke noe hvilehjem dere er kommet til ", for her maa vi jobbe for aa folge med. Heldigvis har vi tid til fest,soling og morro ogsaa!  Til slutt vil vi sende en hilsen til alle hjemme. Vi har det bra og passer paa hverandre.

OLAV TVERANGER. Glassfagarbeider, Floro.
Den forste mandeden av spaniaoppholdet synes jeg har gatt greit. Skolen kunne nok hatt bedre undervisningslokaler, men med litt flexibilitet har det gatt bra. Vi er en veldig fin gjeng i klassen, som fungerer godt sammen, ogsaa paa fritiden. Det a begynne pa skole igjen etter 30 ar har vert bade utfordrende og spennende, selv om pensum vi skal gjennom er toft. Vi har undervisning fra kl. 15-19. Dette er ideelt, da vi kan bruke den beste tiden pa dagen til a gjore lekser i sola.  En meget god ide a legge et slikt kurs hit til Spania.

ANDERS LARSEN, Kokk:
Det er onsdag 11.februar, jeg sitter ved bassengkanten, koser meg med lærebøker og nyter livet. Temperaturen er ca 25 grader, og solen skinner fra en skyfri himmel. Det er 12 år siden sist jeg gikk på skole, men dette går jo over alle forventninger. Det er lett å venne seg til dette livet, og jeg kommer nok aldri mer til å synes synd på en eneste student.

Det begynte i fjor høst, da jeg fikk greie på at Folkeuniversitet i Haugesund skulle arrangere intensivkurs for de tre fellesfagene til mesterbrevet ved den norske skolen i Alfaz del Pi, på Costa Blanca kysten. Kurset skulle begynne rett over nyttår.  Jeg søkte om permisjon, og fikk innvilget søknaden. Vil også skryte av landkontoret vårt og ledelsen på Oseberg Øst som var veldig positivt innstilt til at jeg skulle få gjennomføre dette. Fikk også lovnad om stipend fra Hydro, og dessuten har LO støtteordninger for videreutdanning.

Så med ønske om en noe varmere tilværelse reiste jeg fra Øst 2. januar og ned hit som student rett etterpå. Denne utdannelsen kan en jo selvfølgelig ta hvor som helst hjemme i Norge også, men da må en gå på skolen et par kvelder i uka i ca halvannet år. Derfor hørtes det veldig fristende ut å kunne gjøre unna de tre fagene som er felles for alle håndverksfag som fulltids studie på 3 måneder. Det er heller ikke noen ulempe å tilbringe tre vintermåneder i kortbukse, innsmurt med solkrem.

Fellesfagene til mesterbrevet består av tre fag som er felles for alle håndverksfag. Det tyngste faget er bedriftsøkonomi, som tar for seg budsjettering, regnskap og økonomiske analyser. Ledelse er det andre faget, som omhandler forretningsplaner, mål og strategivalg, kommunikasjon, og en del om motivasjon, både av deg selv og andre. Markedsføring er det siste faget, og også her går det mye i analyser og videre valg av mål og strategier, som vil gi bedrifter vekst og styrke posisjonen sin i markedet.

I tillegg til disse tre fagene, må vi ta en faglig del etter vi har kommet hjem for å få Mestertittelen. For kokker arrangeres dette i Oslo et par ganger i året 

I klassen er vi 10 stykker og det stor spredning mellom yrkesgruppene.. Det er tømrere, glassmestere, murer, frisør, malere og en kokk. Samtidig er det en jevn fordeling mellom alder og kjønn - en alle tiders gjeng, som trives godt sammen. Vi går på skolen om ettermiddagen hver dag, og om formiddagene går det fort med to tre timer til lekser på en solfylt terrasse. En god porsjon selvdisiplin kreves imidlertid. Det mangler ikke på fritidstilbud her nede og jeg tror det fins det meste for de fleste.  Leilighetene vi bor i ligger sentralt til med god standard, og svømmebassenget rett utenfor døra.

Læreren er fra Haugesund, men har bodd her nede i flere år, og lokalkjent her. Han er svært opptatt av at vi skal trives her, og er flink til å ta oss med på tilstelninger og forskjellige attraksjoner.

Hilser så mye til kolleger hjemme, og ser frem til å begynne på feltsentret i mai.

Med hilsen Anders Larsen

 

JOHN SETSÅ, BLIKKENSLAGER
ROGNAN

Min første måned i Spania.
Etter en litt nervøs start hvor jeg ikke kjente noen andre på kurset føler jeg at vi nå er kommet skikkelig i gang. Vi er blitt gode venner og arbeider godt sammen. Bård (læreren ) er kjempegrei og lærer godt fra seg.

Jeg bor i Benidorm, mens de andre bor i Albir og Alfaz. Det hadde kanskje vært bedre om vi alle var samlet på en plass, men vi har alikevel hatt en god del sosiale sammenkomster. Vi har blandt annet vært på Benidorm Palace og noen private fester.

Jeg tror det er mye bedre å ta dette studiet på denne måten enn det å ta det på kvelder og helger i Norge etter arbeidstid. Nå får vi konsentrert oss fullt og helt om faget og har god tid til å lese. Ellers trives jeg veldig godt her i Spania.

Hilsen John Setså

 

SVERRE SALTVEDT, GLASSFAGET
HAUGESUND

Oppholdet her i Spania har vært meget bra så langt. Mye lekser og arbeid som vi har blandet greit med fritid. Fordelene med å være her nede er mange.

For det første har vi flere timer samlet så det er intensiv læring. Dette blandet med god tid til lekser og Spanias behaglige klima, gjør det enda bedre. Folkeuniversitetet burde hatt litt mer " is i magen " når det gjalt leielighetene ,for de sa opp alle leilighetene på Villa Romantica bortsett fra en. Det hadde vært greit om vi var samlet alle på en plass spesielt når det gjelder gruppearbeider. Ellers har jeg ingenting mer å si enn at jeg håper og tror at det som er ingjen av kurset blir like bra som det som har væert til nå.  

Hilsen Sverre

 

RANDI LILLESKOG HANSEN.
MALER, STAVANGER

Min første måned her i Spania har stort sett vert positiv. Her nede er vi samlet en kjempejeng fra hele Norge med en aldersforskjell på 26 år. Selv om det til tider kan være hardt å være så lenge borte fra samboer,venner og familie, er i grunnen 3 måneder ikke så lenge. Tiden går fort. Skolen og fritid glir fint sammen og vi er seriøse når vi må og noe " lekne " når vi kan.

Hilsen Randi
 


Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Karmsund Maskin AS   email: baarreid@online.no   Telefon: 907 38 623   Dette er:www.mesterspania.no