Lederutdanning
i Spania

 


Meny

 


Reisebrev fra andre kull:

 

 

Rapport fra 2007-studentene

Fjerde gruppe med mesterbrevstudenter i Spania startet opp i januar- 2007, og hadde sin eksamen onsdag 28. mars. Her er dette kullets tilbakemeldinger med inntrykk om studiet og oppholdet: 


KYRRE ARNEBERG, MALER, SON

Tidlig i januar 2007 skulle det endelig skje; familien Sunde var på vei til et tre måneders opphold i Spania. Far i familien skulle endelig ta steget fra malersvenn til malermester, og valget mellom et år med kveldsundervisning etter krevende arbeidsdager og en studietilværelse under sola, hele familien samlet, var ikke vanskelig.

Turen gjennom Europa med bil gikk fryktelig fort. Vi hadde dårlig tid etter å ha hatt bilen på verksted i Kiel etter båtturen over fra Oslo. Nye bremser og katalysator gjorde både oss og bilen mer modige på fine, men superraske motorveier. Judith, 6 år og Mariell, 2 år var tålmodige barn som gjorde unna 240 mil på litt over to dager.

Vel fremme i Altea / Alfaz del Pi pakket vi ut i en koselig leilighet med utsikt over by og middelhav, og så var skolen i gang!

Skolehverdagen har bestått av egenstudier eller gruppearbeid på formiddagene og undervisning på Den norske skolen i Alfaz del Pi om ettermiddagene. Kurset kan beskrives som intens og veldig lærerikt. Med en ikke alt for stor klasse har vi fått bra oppfølging fra lærerne, og et godt sosialt klassemiljø.

Hele familien har fått være med klassen på forskjellige utflukter og restaurantbesøk. Det har vært kjempefint for barna å være med. Med fri fra skole og barnehage, har det vært greit å benytte seg av barne- og fritidsaktiviteter i sjømannskirken i Albir. Dette er noe vi absolutt kan anbefale for andre småbarnsfamilier.

Kyrre m/familie

 FRANK GAUSEL, TØMRER, STAVANGER

Vi kom her til Alfaz del Pi søndag 7. Januar. Da hadde vi noen dager frem til skolen begynte på torsdagen til å bli litt kjent i området. Når jeg sier vi, er det min samboer Jannicke, vår datter Tonje på 6 måneder, og meg selv. Vi tok fly ned, og valgte å leie bil for hele perioden. Det anbefales å kunne disponere egen bil!

Skolen her er over mine forventninger. Jeg har lært veldig mye, dette skyldes blant annet ekstremt engasjerende lærere og et undervisningsopplegg som er meget bra. Bård Førre som er hovedlærer har tatt oss elever med på mye sosialt for å spleise klassen godt sammen. Det har vært et meget godt miljø i klassen fra dag en.

Boforholdene her nede har vært meget bra; vi valgte å ta familieleilighet gjennom skolen. Det er å anbefale å ta leilighet gjennom skolen, for da bor en på samme plass som med elevene, kan jobbe mer sammen, og ha det sosialt med hele gjengen. Været er det ikke noe å si på til å være vinter, det har vært gode temperaturer med godt over 20 grader, men vi har også hatt storm slik at flere takstein blåste av taket, og skolen ble stengt…

Jeg kan på det sterkeste anbefale å ta etablering og ledelse her nede i Spania.    


THOMAS GAARD, TØMRER, HAUGESUND

Heisann. Å ta mesterbrevet i Spania er en perfekt måte å ta del 1 av mesterbrevet på, hadde det enda bare hvert slik at vi kunne tatt del 2 her også.. Her nede på den Norske skolen har vi timer fra 15.00 til nærmere 19.00 stort sett hver dag fra mandag til fredag og et par lørdager fra 10.00 til 14.00. Vi har da ”fri” på formiddagene til å jobbe med lesing og oppgaver. Det er viktig å henge med fra begynnelsen, for her går undervisningen unna. Men det skal legges til at det blir lagt inn diverse turer fra skolens side og det blir tid til oppdagelser på egenhånd.

Jeg kan på det sterkeste anbefale kurset her nede. Det er en fin måte å komme seg vekk fra dagliglivet hjemme og du her jobber sammenhengende med økonomi, markedsføring og ledelse uten forstyrrelser som du hadde hatt hjemme med jobb og diverse annet. Det er uten tvil den beste læremåten for meg i alle fall. Lærerne har hvert veldig flinke og miljøet i klassen har hvert helt topp.

Vi som har vært her i år har visstnok hvert heldige med været. Vi har hatt alt fra vind og regn til flotte, varme sommerdager. Mest pent vær. (vinter i Spania betyr egentlig en vanlig Norsk sommer). Bil ser vi på som en nødvendighet her nede; skal du få kommet deg rundt og sett deg om her nede har du en stor fordel. Jeg kjørte ned og angrer ikke et sekund.

Thomas..


BAARD HELLEBOSTAD, TØMRER, NESODDTANGEN

Kurset har vært en positiv opplevelse, har overgått mine forventninger på de fleste områder. Jeg kom ned hit for å få unnagjort første del av mester brevet fortest mulig, og slippe og ta det på kveldstid.

Jeg tenkte også på at det var en fin avveksling etter 7 år i tømrer faget, ved å lære å oppleve noe nytt.

Kurset har vært veldig lærerikt, fått inn mye informasjon på kort tid, det har vært tungt til tider, men har også hatt noen opphold med undervisningen så vi har hatt muligheten til å nyte livet litt i Spania. Kurset har gått veldig bra, og det har vært mulig å gjennomføre pga. inspirerende og flinke lærere, som har klart og motivere oss videre, selv om noen av oss har slitt litt til tider.  

Jeg hadde ikke så veldig høye forventninger til beliggenheten, det jeg hadde hørt så var alfas og området rundt, var at det er Norges største aldershjem. Den første tiden virket det som at det var tilfelle, men etter hvert som vi ble mer kjent i området, og vi nærmet oss februar begynte vi og finne steder for jevnaldrene. Vi ble mer kjent i Benidorm, og der er det litt mer uteliv, og muligheter for litt mer festligheter for de som har behov for sånt. Det var en viktig faktor for at jeg har trivdes godt her.

Været har heller for det meste ikke vært noe å klage for, det var en periode på en 2 ukers tid hvor det var en del nedbør, men ellers har det vært helt topp, vi har fått flere fine fjellturer, og fått gått på flere av strendene her, har til og med badet. 

Da jeg kom ned ble mine rom-kammerater og jeg tildelt en enebolig. Den lå litt i utkanten av sentrum men i nærheten av skolen, med god plass og fin tomt rund. Vi bodde der en måneds tid før alle 3 i huset ble syke og måtte flytte ut pga. fuktighet i huset. Vi flyttet da til en leilighet med sentral beliggenhet i alfas sentrum, kom da også nærmere medelever, og kunne bli litt mer sosialt tilknyttet dem også. Nede i Alfas har vi trivdes mye bedre, så det var bare positivt at det vi måtte flytte.

Sånn jeg ser det etter å ha vurdert dette, så har jeg ingen grunnlag for ikke å anbefale dette kurset for noen i ettertid.

Selv om jeg selvfølgelig begynner og savne kalde Norge nå, 3 måneder er lenge, men de månedene har gått veldig fort, nok og bedrive tiden med her. 

Baard


THOR ASBJØRN HENRIKSEN, TØMRER, HENNINGSVÆR

Mesterbrevet i Spania? Det hørtes spennende ut. Planene om å ta brevet hadde jeg hatt lenge, men at jeg skulle få muligheten dra ned til Costa Blanca kysten i sol og varme disse 3 vinter månedene hadde jeg ikke trodd. Som nydimittert Signalgardist kom jeg over tilbudet og var ikke i tvil om straks melde meg på kurset.

Var spent da jeg satte kursen sørover med skolebøkene i sekken. Men skolen, lærere og medelever har vært helt topp. Boforholdene og været har vi også vært heldige med.

Tross lange dager med lesing og jobbing foran pc'n har det også vært tid til sportsaktiviteter, soling og bading utenom skolearbeidet.

Det har også blitt lagt opp til utflukter og andre sosiale aktiviteter hvor vi har fått oppleve litt mer av Spanias kultur.

Til deg som vil komme bort fra travle arbeidsdager hjemme i vinternorge og heller konsentrere deg fullt ut om studiet 3 måneder her nede, er dette absolutt å anbefale.


REIDAR ODIN SOLTVEDT, TØMRER, BERGEN

Når det gjelder intensiv studieoppholdet og faktorer som skolen, undervisning, hva vi har lært, bosted og opphold har jeg følgende å si:

”Jeg kan på det varmeste anbefale dette kurset !”     Heia Spania

En takk til mesterhjernen som har dratt dette i gang, Bård R. Førre

Odin


INGRID STORKAAS, BLOMSTERDEKORATØR, OSLO

Nå sitter eg i bikini på min veranda og nyter sola. Det er skyfri himmel og varmt!! Vi har vært maks heldige med været, og opplevd den varmeste februar måned på fleire tiår.

Eg kom ned til Spania 9 januar, full av forventninger. Eg hadde sagt opp jobben min, spart opp penger, og var skikkelig klar for tre måneder med sol, sommer og nye bekjentskaper. Eg hadde lenge tenkt på å ta mesterbrevet, men syntes at 1,5-2 år på kveldstid etter endt jobbdag virket litt demotiverende. Da eg fekk nyss om at det var et anna alternativ, nemlig komprimert kurs over tre måneder på Spanias solkyst, var ikkje valget så vanskelig. Det var heller ikkje så stor forskjell prismessig. Dessuten er det billigere å leve her i Spania.

Kursopplegget er intenst, men interessant. Vi har dei beste lærerne på området (tør eg påstå..) Ingen tvil om at dei har full fokus på at vi skal lære mest mulig i løpet av tre måneder. Dei har òg vært flinke til å bygge opp det sosiale miljøet i klassa. Det har blitt ein del festligheter og fine opplevelser. Vi har blitt ein sammensveisa gjeng, som forhåpentligvis også vil holde kontakten etter Spania-oppholdet.

Klassa består av ni personer. Sju gutter og to jenter. Vi jentene har blitt godt tatt vare på her nede. ;-)

Nå er det bare to veker til eksamen, og mange av brikkene har falt på plass. Vi har allerede hatt tre 5-t prøver, og skal ha prøve-eksamen om to dager. Ved å bli testa i hva vi har lært heilt fra begynnelsen av, er det lettere å se hvor vi står i forhold til eksamen. Eg tviler på at dei har så mange prøver på mesterkurset i Norge??

Vi har og hatt ei prosjektoppgave kalt ”Etablering av egen bedrift”. Her har vi gått sammen i grupper på tre, og jobba intensivt i fleire veker. Vi hadde fremføring av prosjekt i går, til lærerens store begeistring. Han var veldig stolt av hva vi hadde prestert.

Eg har hatt maks utbytte av mitt Spania-opphold, og kan anbefale mesterkurs i Spania på det varmeste. Gleder meg til å komme heim til Norge å vise alt eg har lært, samt brife litt med brunfarga. ;-)

Tusen takk for meg!

Hilsen Ingrid Storkaas.


VERONICA DALEN UTENGEN, FRISØR, RØYKEN

Holà!    Nå er det 16.mars, og jeg sitter på verandaen i shorts og singlet, 25 grader og skyfri himmel. Utrolig deilig og slippe vinteren i Norge.

Kom ned til Alfaz del Pi den 8. januar, og ble veldig positivt overrasket over leiligheten på Arabi Park. Den hadde en helt annen standard enn jeg hadde drømt om, med tre soverom, 2 bad og gjestetoalett.

Samboeren min Ingrid kom dagen etter meg, og jeg forstod fort at her var det ”førstemann til mølla”, så jeg valgte det beste soverommet…. hehe

Første dagen jeg møtte Ingrid samlet vi hele gjengen til en liten fest, og Ingrid inviterte til frokost dagen etter. Så det sosiale samholdet har vært på topp siden dag en.

Boforholdene er geniale ettersom vi bor i leiligheter ved siden av hverandre, litt synd at ”gutta i huset” bor et stykke unna oss.

Hadde jeg visst fordelene ved å ha bil her nede før jeg dro ville jeg absolutt ha kjørt min egen bil ned. Man blir ganske lei av å være avhengig av andre for å komme seg rundt omkring. Så bil er noe jeg savner!

Når det kommer til undervisningen var jeg litt usikker i starten. Jeg hadde ingen erfaring om temaene vi skulle jobbe med før jeg kom ned, men det har gått over all forventning. Bård er en utrolig motiverende lærer som er flink til å lære fra seg. Her er det bare å henge med i timene, så består alle eksamen.

Må også si at han har bidratt mye til å oppnå et bra miljø i klassen ved å ta oss med på severdigheter og invitert oss med på festligheter.

Så alt i alt er dette opplegget noe jeg anbefaler på det sterkeste til de som skal ta mesterbrevet.

Adios amigos!


 

 


Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Karmsund Maskin AS   email: baarreid@online.no   Telefon: 907 38 623   Dette er:www.mesterspania.no