Lederutdanning
i Spania

 


Meny

 

Tidligere deltakeres
reisebrev:

 

 

Skolestedet
Alfaz del Pi og Albir på Costa Blanca i Spania ligger like ved det kjente feriestedet Benidorm, bare ca. 3/4 times kjøretur fra Alicante. Hvis du velger å kjøre egen bil ned til Spania må du regne ca 2 dagers tur fra Danmark.

 

 

Erfaringsmessig har Costa Blanca et stabilt og behagelig klima, med fine temperaturer og værforhold som vil legge forholdene til rette for et opphold med gode opplevelser.

 

 

 

Værstatistikk for området Alfaz del Pi / Albir:

Statistikktallene i tabellen nedenfor er de kaldeste vi fant på nettet (hentet fra www.costablancauncovered.com).  De fleste nettsteder oppgir høyere snitt dagtemperaturer. Erfaringen viser at januar kan by på kalde dager med 5-6 grader og kanskje vind, men den kan og gi flotte enkeltdager med helt opp i 20C. De siste ukene i mars er vanligvis spesiellt fine, og ligner nok ofte på sommerdager hjemme.
 

Måned

Jan

Feb

Mar

Okt

Nov

Des

Snitt Dagtemp

11

12

14

21

15

12

Snitt Sjøtemp

14

14

14

21

18

15

Snitt soltimer/ dag

6

7

7

7

6

6

Regnfrie dager

26

24

25

24

24

25

 

Stranden på bildet under ligger i Benidorm, bare 10 min. kjøring unna. Den byr nok ikke på innbydende vanntemperatur på denne årstiden, men regionen er full av andre aktivitetsmuligheter.

 

Turmuligheter og aktiviteter

Costa Blanca er et paradis for alle som liker god mat, uteliv, og sykkel, bil- eller vandreturer i den spennende og spektakulære fjellheimen i denne regionen.

Husk fjellstøvler i bagasjen! Fyret i Albir, 1/2 times vanding fra sentrum. Klippen i bakgrunnen kalles lille Gibraltar. Den heter Penoz og ligger i tilknytning til nabobyen Calpe (20 min kjøring). Toppen der er en av fritidsutfordringene, og nås via en 1,5 times spektakulær tur opp stiene på baksiden. (Før musepekeren over bildet!)

 


Gocartbaner er der flere av. Denne ligger10 minutter fra Albir, i Benidorm

 


Boforhold

For de som velger å benytte seg av botilbudene vi har innhentet, vil hver student få sitt eget rom i leiligheter hvor 2-3 studenter bor sammen. Disse ligger innenfor 5-10 minutters avstand fra skolen (med bil). Alle leiligheter vi benytter skal ha god standard.

Internet og norsk TV kan velges, mot tillegg (installasjon + månedspris). Vær ellers oppmerksom på at vann, gass til vannoppvarming og elektrisitet til romoppvarming / kjøling, klesvask og kjøkken kommer i tillegg til de husleier vi har forhandlet oss frem til.


Leilighetene har ofte tilknytning til egne, utendørs bassenganlegg. Disse blir sjeldent brukt på den aktuelle årstiden, men på bildet over nyter en av studentene en varmende sol den 26. mars 2009.
 

 

Utsiktsbilde fra verandaene i Arabi Park (klikk på bildet for å se stor versjon)

 

Stedsinformasjon

Den Norske skolen, Alfaz del Pi: Skolested

www.costablancaskole.com/

  •  


                                     Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Bård Reidar Førre     email: baarreid@online.no     Tlf: 907 38 623